Mam Octavię 1,9 TDI (90 KM) ALH, wiem, że problem był wałkowany na forum ale szybko opisze jaki mam. Przy około 150 km/h turbina się wyłącza po ponownym uruchomieniu silnika działa (przyśpieszenie wydaje mi się, że też nie te co kiedyś...)
Czy ktoś może mi polecić mechanika z Warszawy lub okolic, który mi pomoże i będzie wiedział o co chodzi?? Wiem, że albo EGR, albo N75, albo przepływka, albo turbinka ( z forum ) sam nie chce dłubać bo się na mechanice nie znam, prędzej już na lakiernictwie
raczej to nie będzie przepływka tylko coś związane z doładowaniem nie jest to agr tylko alh więc ma turbo ze zmienną geometrią łopatek więc może być coś z mieszkiem lub kierowniczkami ewentualnie n75 ale najlepiej zdiagnozuje ci to Kolega DobryGrześWawa
przyznam się, że byłem u znajomego i podpiął mi autko do kompa i wyskoczyło, że zawór upustowy na turbinie czy jakoś tak i czujnik temperatury (z tym ,że kolega dopiero co tą zabawkę sobie sprawił, a na turbinach to się nie zna he he maila wysłałem do polecanej osoby ))) będę czekał na jakieś info.
Witam,
ja inni nie zdołają pomóc to ja mam dobrego znajomego mechanika od Octavii, sam u niego serwisuje, pracował w serwise w Grójcu, teraz ma własny warsztat w Słomczynie k. Grójca na przeciwko wjazdu do giełdy samochodowej, ma VAG, VAS, to jego namiary: Leszek 0603-251-042
Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)
Mam Octavię 1,9 TDI (90 KM) ALH, wiem, że problem był wałkowany na forum ale szybko opisze jaki mam. Przy około 150 km/h turbina się wyłącza po ponownym uruchomieniu silnika działa (przyśpieszenie wydaje mi się, że też nie te co kiedyś...)
Czy ktoś może mi polecić mechanika z Warszawy lub okolic, który mi pomoże i będzie wiedział o co chodzi?? Wiem, że albo EGR, albo N75, albo przepływka, albo turbinka ( z forum ) sam nie chce dłubać bo się na mechanice nie znam, prędzej już na lakiernictwie
z góry dzięki za informację,
Polecam BODEX i pana Bogumiła - w kierunku na Pruszków.
witam!
Ja moge ci polecic mechanika w Pomiechówku, tez pracował przez pare lat w serwisie VW i Skodzie. Tylko z\e moze miec teraz troche roboty bo prowadzi też wulkanizację. ale jak by co daj znać to bedziemy z nim gadac.
Pozdrawiam
Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
dzięki za namiary do DobryGrześWawa , kolega obejrzał, zdiagnozował, części załatwił teraz tylko czekam na termin naprawy, cena miło mnie zaskoczyła...
Komentarz