Czy ktoś z Warszawy lub okolic może pomóc??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • klichu
    Classic
    • 2008
    • 1

Zamieszczone przez Hanz2k
    Zdaje się że wystarczy dobrać model dla Golfa IV i pasuje plug n'play do O1.
    dokładnie
  • kalbar911
    Classic
    • 2007
    • 8

Witam serdecznie,

Mam Octavię 1,9 TDI (90 KM) ALH, wiem, że problem był wałkowany na forum ale szybko opisze jaki mam. Przy około 150 km/h turbina się wyłącza po ponownym uruchomieniu silnika działa (przyśpieszenie wydaje mi się, że też nie te co kiedyś...)
    Czy ktoś może mi polecić mechanika z Warszawy lub okolic, który mi pomoże i będzie wiedział o co chodzi?? Wiem, że albo EGR, albo N75, albo przepływka, albo turbinka ( z forum ) sam nie chce dłubać bo się na mechanice nie znam, prędzej już na lakiernictwie

z góry dzięki za informację,

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

kalbar911, pogadaj z DobryGrzesWawa to nasz stołeczny nadworny mechanik w podpisie
      poniżej namiary na niego
      DobryGrześWawa

Komentarz

• kalbar911
        Classic
        • 2007
        • 8

dzięki za błyskawiczne info

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

no problem

raczej to nie będzie przepływka tylko coś związane z doładowaniem nie jest to agr tylko alh więc ma turbo ze zmienną geometrią łopatek więc może być coś z mieszkiem lub kierowniczkami ewentualnie n75 ale najlepiej zdiagnozuje ci to Kolega DobryGrześWawa

Komentarz

• kalbar911
            Classic
            • 2007
            • 8

przyznam się, że byłem u znajomego i podpiął mi autko do kompa i wyskoczyło, że zawór upustowy na turbinie czy jakoś tak i czujnik temperatury (z tym ,że kolega dopiero co tą zabawkę sobie sprawił, a na turbinach to się nie zna he he maila wysłałem do polecanej osoby ))) będę czekał na jakieś info.

pozdrówka

Komentarz

• YubY
              Drive
              • 2006
              • 74

Witam,
              ja inni nie zdołają pomóc to ja mam dobrego znajomego mechanika od Octavii, sam u niego serwisuje, pracował w serwise w Grójcu, teraz ma własny warsztat w Słomczynie k. Grójca na przeciwko wjazdu do giełdy samochodowej, ma VAG, VAS, to jego namiary: Leszek 0603-251-042
              Octavia Combi Tour Plus 1,9 TDI ASV '05
              President Harry II Clasic + DV 27 S w dziurce po fm-owej + spliter (ale myslę nad drugą dziurką na fm-ową)

Komentarz

• karpecik
                Rider
                • 2004
                • 279

Re: Czy ktoś z Warszawy lub okolic może pomóc??

Zamieszczone przez kalbar911
                Witam serdecznie,

Mam Octavię 1,9 TDI (90 KM) ALH, wiem, że problem był wałkowany na forum ale szybko opisze jaki mam. Przy około 150 km/h turbina się wyłącza po ponownym uruchomieniu silnika działa (przyśpieszenie wydaje mi się, że też nie te co kiedyś...)
                Czy ktoś może mi polecić mechanika z Warszawy lub okolic, który mi pomoże i będzie wiedział o co chodzi?? Wiem, że albo EGR, albo N75, albo przepływka, albo turbinka ( z forum ) sam nie chce dłubać bo się na mechanice nie znam, prędzej już na lakiernictwie

z góry dzięki za informację,
                Polecam BODEX i pana Bogumiła - w kierunku na Pruszków.

Komentarz

• mizerd
                  Ambiente
                  • 2007
                  • 151

witam!
                  Ja moge ci polecic mechanika w Pomiechówku, tez pracował przez pare lat w serwisie VW i Skodzie. Tylko z\e moze miec teraz troche roboty bo prowadzi też wulkanizację. ale jak by co daj znać to bedziemy z nim gadac.
                  Pozdrawiam
                  Perfect Service by DobryGrześWawa
                  Octavia 1,9 BXE 105 KM
                  Uniden PC68XL+SIRIO AS-100

Komentarz

• wiechu386
                    Drive
                    • 2007
                    • 42

A może mi ktoś da namiary na dobrego mechanika w okolicach Olsztyn i Elbląg.
                    Dzięki z góry. :szeroki_usmiech.

Komentarz

• kalbar911
                      Classic
                      • 2007
                      • 8

dzięki za namiary do DobryGrześWawa , kolega obejrzał, zdiagnozował, części załatwił teraz tylko czekam na termin naprawy, cena miło mnie zaskoczyła...

Komentarz

• piotrek_os
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 8162
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Jaka diagnoza?
                        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• kalbar911
                          Classic
                          • 2007
                          • 8

mieszek plus czujnik temperatury, w tym drugim błąd został skasowany, czekam na wymianę mieszka i należy samochód trochę pogonić i ma być dobrze

[ Dodano: Pon 26 Lis, 07 21:35 ]
                          dziś odstawiłem samochodzik do naprawy, jutro mam nadzieje, że będzie już śmigał

[ Dodano: Czw 29 Lis, 07 15:23 ]
                          Mogę z czystym sumieniem polecić DobryGrześWawa, samochodzik już śmiga

pozdrawiam,

Komentarz

Pracuję...